Shoppen, eten en genieten op het Melmerpark in Kampen!

De winkels

Welke slaaphouding is het beste?

De beste slaaphouding

De beste slaaphouding voor uw rug en nek, is op uw rug. 

 

 

Het hoofd, de nek en, het meest belangrijk, uw ruggengraat kunnen in een neutrale, rechte houding blijven liggen. 

Naast dat deze slaaphouding het beste is voor uw rug, nek en hoofd, is deze slaaphouding ook het meest geschikt voor mensen die last hebben van oprispingen en brandend maagzuur. Kies voor een kussen dat uw hoofd iets hoger tilt dan het matras. Dit zal voorkomen dat maagzuur naar boven komt via de slokdarm. 

Het voordeel van slapen op uw rug is dat het ook helpt om rimpels te voorkomen, omdat uw gezichtshuid kan ademen en er geen druk op uw huid wordt uitgeoefend. 

Het nadeel van slapen op uw rug kan zijn dat mensen die geneigd zijn te gaan snurken, dit meer zullen gaan doen. 

Vermijd slapen op uw rug, wanneer u last hebt van een verkoudheid. Hierdoor kunnen uw holtes makkelijker vollopen, waardoor ademen door de neus lastiger wordt.

Het ideale kussen voor mensen die graag op hun rug slapen is een kussen met dons of veren. Het kussen is comfortabel en de vulling kan bewegen, zodat u de juiste ondersteuning krijgt. Dit type kussen kan ook geschikt zijn voor mensen die zowel op hun rug, als op hun buik of zij slapen. 

Wanneer u allergisch bent voor dons en veren, kunt u ook kiezen voor een kussen met vezel vulling. 

De tweede beste slaaphouding

Als u niet graag op uw rug slaapt, is het beste alternatief om te slapen op uw zij.

Deze houding helpt ook om uw rug en nek te beschermen, omdat uw ruggengraat recht ligt terwijl u slaapt.

Wanneer u veel snurkt en daar last van hebt, kan het een voordeel zijn om op uw zij te slapen, omdat deze houding het snurken vermindert. Slapen op uw zij is ook de tweede beste houding wanneer u oprispingen en brandend maagzuur wilt verminderen of voorkomen. 

Echter is deze slaaphouding niet geschikt voor mensen die willen voorkomen dat er rimpels in het gezicht ontstaan, omdat uw gezicht tegen het kussen drukt.

Wanneer u zwanger bent, is slapen op uw zij de beste slaaphouding. Zwangere vrouwen kunnen het beste op hun linkerzijde slapen, omdat dit de doorbloeding bevordert en de druk op de onderrug vermindert.

Wanneer u verkouden bent, is dit de beste slaaphouding. Plaats een extra kussen onder uw hoofd, zodat u voorkomt dat uw holtes vollopen. 

Het ideale kussen voor mensen die op hun zij slapen is een kussen van latex. Dit is een zacht kussen, maar het zorgt er voor dat uw hoofd niet te diep wegzakt. U kunt ook kiezen voor een kussen van traagschuim, omdat het schuim zich vormt naar de vorm van uw hoofd. Als laatste kunt u ook kiezen voor een kussen van dons of veren (zie de beschrijving bij slapen op uw rug)

De minder geschikte slaaphouding

Sommige mensen kiezen er voor om in de foetus houding the slapen.

Helaas is deze slaaphouding minder goed voor uw lichaam. Het lichaam ligt opgevouwen, waardoor uw ruggengraat niet recht ligt, maar in een onnatuurlijke houding. 

Wanneer u in de foetus houding ligt, zal uw opgevouwen lichaam u belemmeren in het ademhalen. Deze houding is ook niet geschikt als u rimpels wilt voorkomen. 

Maar de foetus houding kan u wel helpen als u minder wilt snurken. Bovendien kan het een prettige slaaphouding zijn voor zwangere vrouwen. 

Het type kussen dat past bij deze slaaphouding is hetzelfde als bij de slaaphouding op de zij. 

De minst geschikte slaaphouding

De minst geschikte slaaphouding is slapen op uw buik. 

Wanneer u op uw buik slaapt, zijn zowel uw hoofd als uw nek voor langere tijd geblokkeerd. Dit kan er voor zorgen dat u last krijgt van uw nek. Uiteindelijk zal het leiden tot spanningen, waardoor u hoofdpijn kunt krijgen en andere ongemakken. Daarnaast, bevindt uw ruggengraat zich in een onnatuurlijke positie waardoor u last kunt krijgen van uw rug. 

Deze slaaphouding is daarnaast niet goed voor uw spieren en gewrichten, omdat deze onder druk staan wanneer u op uw buik slaapt. Dit kan pijn en andere ongemakken veroorzaken, zoals slapende ledematen of het gevoel dat u mankt loopt. 

Slapen op uw buik heeft wel één voordeel. Het is de beste houding voor mensen die niet willen snurken. 

Het kussen dat geschikt is voor mensen die op hun buik slapen, moet zo laag mogelijk zijn. Wat nog beter is om helemaal geen kussen te gebruiken. Dit zal voorkomen dat u met uw hoofd en nek in een onnatuurlijke positie komt te liggen. Als u toch op een kussen wil liggen, kunt u het beste een kussen gebruiken met een dons en veren vulling. De vulling in dit type kussen kan bewegen, waardoor uw hoofd niet te hoog ligt. 

Bron: http://jysk.nl/slaaphouding?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=JYSK+Nederland&utm_content=update+Welke+slaaphouding+heb+jij%3F+Iedereen+heeft+natuurl